ΤΟ ΠΑΝΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΑΖΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι – άνεργοι – αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες έδωσαν μαχητική, δυναμική απάντηση στα μέτρα κυβέρνησης  και εργοδοσίας στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Οι σχολικοί τροχονόμοι με τα γιλέκα τους ένωσαν τις σφυρίχτρες τους με συνθήματα των εργαζομένων όλων των κλάδων για να μη πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Στην κεντρική ομιλία εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο Δημήτρης Ροσιλόβαλης, Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού –Τουρισμού κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για μια κοινωνία όπου τα παράσιτα θα πάρουνδρόμο απ’το σβέρκο μας, γιατί εμείς δίνουμε ζωή στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, στα ξενοδοχεία, παντού. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

Επίσης χαιρέτισαν ο Σύλλογος  Σχολικών Τροχονόμων και ο  Σύλλογος Μουσικών Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια» και ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των Σωματείων ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν επίσης οι Σχολικές Καθαρίστριες – Γονείς – Εκπαιδευτικοί, ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας, ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, Υγειονομικοί, Αυτοαπασχολούμενοι και Φοιτητικοί Σύλλογοι και ένωσαν τη φωνή τους με τους εργάτες σε όλη τη χώρα και το σύνθημα: ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ – ΣΠΑΣΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Όλοι ανανέωσαν το Αγωνιστικό ραντεβού για την Τρίτη 16 Ιούνη στηρίζοντας την κινητοποίηση και την πανυγειονομική απεργία στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία, γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλου του λαού.