ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ

Τα σχέδια για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είναι συνέχεια του χτυπήματος του δικαιώματος στην Απεργία, τον έλεγχο του περιεχομένου και της λειτουργίας των συνδικάτων, που δρομολόγησε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θωράκισε ακόμη περισσότερο η σημερινή της ΝΔ.

Στόχος είναι να βάλουν τον αστυφύλακα μέσα στα συνδικάτα και τους αγώνες ώστε με το μαστίγιο και την τρομοκρατία να προωθούν τα αντεργατικά μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το εργατικό κίνημα έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά στην καταστολή, τις απαγορεύσεις, τις διώξεις και τις καταδίκες. Δεν υποχώρησε, δε συμβιβάστηκε, δε φοβήθηκε. Με τους αγώνες του, το ταξικό προσανατολισμό και περιεχόμενό τους, αντιμετώπισε όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεών του.

Έτσι και τώρα, δεν θα επιτρέψει οι αγώνες των εργαζομένων ούτε στον γύψο να μπουν, ούτε κάτω από τον έλεγχο των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Στην πόλη μας την καταστολή τη ζήσαμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια σε αρκετούς  χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας έχουν αποκτήσει πείρα, για το πώς η προσπάθεια εργοδοσίας και κυβερνήσεων να καταστείλουν τους αγώνες  των εργαζομένων πέφτει στο κενό, με τον οργανωμένο αγώνα, την αλληλεγγύη και τη στήριξη των υπόλοιπων εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στην ταξική γραμμή και το πλαίσιο πάλης που έχει επίκεντρο τις ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, να αντιπαλέψουν όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα αντεργατικά μέτρα.

Στο φρένο κυβέρνησης και εργοδοσίας δε θα σταματήσουμε, πατάμε γκάζι.